Artiklar

De vill bygga något bestående Inlägg

Redan innan ett formellt samarbete mellan Vushtrri i Kosovo och Växjö inleddes fanns det band mellan städerna. Det bor runt 1 000 kosovoalbaner i Växjö och 2012 var borgmästaren från Vushtrri på besök i staden. Det var då planerna på ett gemensamt projekt föddes.

Round table meeting of researchers Malmö, Sweden 12 – 13 December 2016 Inlägg

The Swedish International Centre for Local Democracy, ICLD, is organising a roundtable meeting for Russian and Swedish researchers experienced in studying local governance.

Valet i Sydafrika analyserat för ICLD av Dr Andrew Siddle Inlägg

In this Research Report No 8, Dr Andrew Siddle makes an analasys of the 2016 local government elections, the most significant elections to be held in South Africa at any level since 1994.

På besök i en politisk vardag i Sverige Inlägg

Nu startar den andra veckan i Sverige för de 23 toppolitikerna från 12 olika länder i Afrika, Asien och Östeuropa som deltar i ICLD:s program ”Local Political Leders – Capacitating Women in Politics”.

Förändringsagenter med sikte på mänskliga rättigheter Inlägg

Just nu är 26 deltagare från 5 länder i Östeuropa hos oss på ICLD i Visby för en del i vårt internationella utbildningsprogram med fokus på samhällsstyrning med ett rättighetsbaserat perspektiv.

32 nya internationella samarbeten för kommuner och landsting Inlägg

Hörby och Peja i Kosovo ska utveckla medborgardialog om renhållning. Västerås och Gabarone i Botswana ska arbeta med medborgardialog och näringslivssamverkan. Det är två av 32 nya partnerskapsprojekt.

17th N-AERUS Conference in Gothenburg Inlägg

17th N-AERUS Conference: 2016 in Gothenburg. Governing, Planning and Managing the City in an Uncertain World. Cooperative Perspectives on Everyday Practices.

Nya insikter när samarbetsparter går KP-utbildning tillsammans Inlägg

Väl definierade problem är kritiska för framgång i projekten och det är avgörande att involvera alla intressenter i den processen. Det är några av de avgörande insikter som deltagarna i ICLD:s fördjupade utbildning för aktiva i partnerskapsprogrammet har gjort.

Demokratier behöver starka kvinnor Inlägg

Fjärde omgången av det populära och uppmärksammade utbildningsprogrammet i ICLD:s regi för toppolitiker som är kvinnor i Afrika, Asien och östra Europa möttes i Visby.