Klimat och ungdomsdelaktighet i Karlskronas nya partnerskap med Saldanha Bay

Vi gratulerar Karlskrona kommun och sin partnerkommun, Saldanha Bay Local Municipality, till sitt nystartade kommunala partnerskap. De båda kommunerna kommer att arbeta med inkludering av barn och unga i demokratiska processer, med fokus på klimatfrågor. Partnerskapet ingår i ICLD:s klimatnätverk.

Samarbetet har fått en ettårig förberedelsefas beviljad. Hos Karlskrona kommun kommer man bland annat att utveckla ungdomsrådet så att det kan fungera som en central del i kommunikationen mellan unga medborgare och politiker. Karlskrona kommun ser också projektet som en möjlighet att arbeta för Agenda 2030. 

– Jag tror och hoppas att detta internationella projekt kommer leda till ökat inflytande, större förståelse och att våra ungdomar får fler verktyg för att påverka sin framtid – tillsammans.

Att få samarbeta med människor som lever i ett annat land, i en annan kultur ger lärdomar för livet. Vi vet att klimat- och demokratifrågor intresserar många ungdomar, och jag är övertygad om att det finns mycket vi kan lära av varandra!

Håkan Eriksson, deltagare i partnerskapet och ledamot i kommunfullmäktige Karlskrona kommun.

ICLD önskar de båda kommunerna stort lycka till. Vi ser fram emot att följa partnerskapsprojektet!

Projektområde
Environment/Climate change
Globala mål
13 - Bekämpa klimatförändringarna
Tema
Child rights and youth participation
Svensk partner
Karlskrona kommun
Internationell partner
Saldanha Bay Local Municipality
Etiketter
climate action, youth inclusion,