Vill du bli vår nästa forskningshandläggare?

Vill du arbeta för en hållbar, lokal demokrati – sök jobbet hos oss som forskningshandläggare!

Din roll

I rollen som forskningshandläggare ska du stötta och föra fram ICLD:s forskning, leda utvecklingen av ICLD:s forskarnätverk, genomföra utvärderingar av våra program, och vara ansvarig för framtagandet av ICLD:s publikationer. I rollen kommer du att rapportera till forskningschefen men samarbeta nära ICLD:s övriga programenheter och vara en nyckelperson i kontakten med ICLD:s samarbetspartners runt om i världen. Som forskningshandläggare placeras du på ICLD:s Kunskapscentrum, vilket är en liten enhet där flexibilitet och samarbetsförmåga genomsyrar det vardagliga arbetet.  

Vi söker någon med erfarenhet och intresse att göra följande: 

 • PÅVERKA: Du ansvarar för ICLD:s publiceringsprocess, där du läser, redigerar, och hanterar kontakten med forskare och andra aktörer från början till slut. Publikationerna förbereds av forskare och anpassas av ICLD till att bli relevanta för tjänstemän och politiker, och därigenom stötta utvecklingen av lokaldemokrati.    
 • INFLYTANDE: Du leder utvecklingen av nya forskningsprojekt, skapar kontakter med forskare och andra aktörer genom att ingå partnerskap med universitet, samt organiserar paneldiskussioner och workshops som stöttar ICLD:s övriga program.
 • UPPFÖLJNING & UTVÄRDERING: Du är ytterst delaktig i både uppföljning och utvärdering av ICLD:s program, med ansvar för avtalsskrivning och kontakt med medverkande forskare 
 • KOMMUNICERA: Du är innovativ och tänker utanför boxen för att kommunicera ut forskning och skapa verktyg som kan användas för att förbättra ICLD:s programverksamhet.

Om dig

Du har en masterexamen inom relevant område och minst två års erfarenhet av forskning, lokala myndigheter eller internationellt utvecklingssamarbete. Erfarenhet av uppföljning och utvärdering (monitoring and evaluation), demokratifrågor, kommunal verksamhet och kommunikation är meriterande. Du har en fördjupad kunskap och intresse för forskning, och är bekväm med att presentera och diskutera forskningsresultat både analytiskt och engagerande. Erfarenhet av kvalitativa eller kvantitativa metoder är ett krav och du gillar att läsa akademiska texter, skriva briefs, sammanfattningar och korta forskningsrapporter.         

För att lyckas i rollen bör du: 

 • Ha ett intresse av lokal demokrati, som inkluderar frågor kring ansvarsutkrävande, jämlikhet, delaktighet och transparens. 
 • Du kan jobba självständigt, läsa och redigera forskningsrapporter och policy briefs, samt starta nya projekt och leda nya initiativ.  
 • Du har strategiska och analytiska färdigheter, och du kan sätta relevanta forskningsresultat i praktiska sammanhang.
 • Du fungerar väl i en relativt liten organisation som kräver mycket flexibilitet och samarbete med såväl kollegor som forskare och andra aktörer som är en del av ICLD:s nätverk.
 • Du är en självstartare och en självledare som inte behöver direkt handledning och har mycket god förmåga att planera, genomföra och följa upp ditt arbete. 
 • Du har ett proaktivt förhållningssätt, får saker gjort och kan leverera resultat med korta deadlines. 
 • Du ska tala och skriva på utmärkt engelska och kunna kommunicera på grundläggande svenska.

Det här kan vi erbjuda

Hos oss får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en internationell verksamhet. I ditt arbete kommer du inte bara bli en del av ett internationellt nätverk utan du kommer också samarbeta med ett stort antal svenska kommuner och regioner. Vi är en liten organisation vilket skapar närhet och tillgänglighet mellan oss som jobbar här. Vi är 25 engagerade kollegor med olika typer av kompetenser och tillsammans utvecklar vi vår verksamhet och varandra. Vi jobbar aktivt för en öppen kultur och vi är övertygade om att en bra arbetsmiljö är en förutsättning för goda resultat. Vi har kontor i Visby men också i Stockholm, vilket ger möjlighet till flexibilitet vid val av arbetsplats.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde 15 augusti eller tidigare. Din arbetsplats är Visby eller Stockholm. Arbetet innehåller resor till ICLD:s samarbetsländer.

 Ansökan

Skicka personligt brev, MA thesis, och CV, via e-post till personal@icld.se senast 28 maj 2021 märkt ”Research”. Motivera varför du vill bli våran nya forskningshandläggare.

Mer information

Ana Maria Vargas Falla – Forskningsledare
+46 (0) 725698814
ana.maria.vargas@icld.se 

Fackrepresentant vid ICLD  
Jim Enström 
+46 (0) 498-41 02 91 
jim.enstrom@icld.se