Vi söker kvalificerad programhandläggare

Vill du arbeta för en hållbar, lokal demokrati och proaktivt vill vara med och forma och leda partnerskap mellan svenska och utländska aktörer – sök jobbet hos oss som kvalificerad programhandläggare!

Din roll

Som programhandläggare ingår du i ett team på fem personer och tillsammans ansvarar ni för genomförandet av programmet. Programmet är en del av det svenska utvecklingssamarbetet med målsättning att utveckla demokratiska lokala myndigheter i våra samarbetsländer. I programmen samarbetar svenska kommuner tillsammans med sina motsvarigheter i något av de länder som ICLD samarbetar med.  

Som programhandläggare ansvarar du för hanteringen av ansökningar och redovisningar från de olika projekten. I din roll ger du också stöd och råd till kommuner som redan är aktiva i programmet eller som vill bli det. Du genomför utbildningar, till exempel workshops och seminarier, och driver olika typer av informationsinsatser. I ditt uppdrag ingår också kvalificerade administrativa uppgifter som bedömningar av ansökningar av medel. Inom ramen för tjänsten samverkar du med projektet Glokala Sverige och du ansvarar för ett nätverk av kommuner/regioner som är aktiva inom programmet.

Om dig

Du har minst kandidatexamen inom statsvetenskap, stadsförvaltning, utvecklingssamarbete, samhällsvetenskap eller motsvarande examen.

För oss är det viktigt att du har egen erfarenhet av att arbeta i eller med svenska kommuner eller regioner. Du ska också ha kännedom om internationellt utvecklingssamarbete, gärna med fokus på den lokala nivån och på demokratifrågor. Vi värdesätter också om du har arbetat med Agenda 2030 eller mänskliga rättigheter. Eftersom vi jobbar i internationella och dynamiska miljöer vill vi att du har förståelse för och kan agera utifrån olika länders utmaningar som kan vara komplexa, osäkra eller svåra att förutse.

Du är en självledare och har mycket god förmåga att planera, genomföra och följa upp ditt arbete. När förutsättningarna förändras är du flexibel och kan göra nödvändiga omprioriteringar där du snabbt kan agera utifrån såväl detaljer som helheten. Du är duktig på att samarbeta internt och externt och du värdesätter att lära från andra i dina samarbeten. Som person kan du inspirera olika aktörer till delaktighet och medverkan.

Du kommunicerar på svenska och engelska och du vet hur du använder olika typer av medier (även digitala) för att informera eller interagera med rätt målgrupp. Du har en utvecklad pedagogisk förmåga och gillar att arrangera och själv medverka i workshops och seminarium. Du har lätt för att jobba administrativt, strukturerat, med stor noggrannhet och hög kvalitet. Vi är en interkulturell organisation som jobbar med hela världen och vi ser gärna att du berikar vår verksamhet med ännu fler perspektiv och erfarenheter.

Det här kan vi erbjuda

Hos oss får du möjlighet att bo på Gotland och samtidigt arbeta och utvecklas i en internationell verksamhet. I ditt arbete kommer du inte bara få internationella nätverk utan du kommer också samarbeta med ett stort antal svenska kommuner och regioner. Vi är en liten organisation vilket skapar närhet och tillgänglighet mellan oss som jobbar här. Vi är 25 engagerade kollegor med olika typer av kompetenser och tillsammans utvecklar vi vår verksamhet och varandra. Vi jobbar aktivt för en öppen kultur och vi är övertygade om att en bra arbetsmiljö är en förutsättning för goda resultat. Vi har kontor i Visby men också i Stockholm, vilket ger möjlighet till flexibilitet vid val av arbetsplats. 

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde så snart som möjligt. Arbetet innehåller resor till ICLD:s samarbetsländer.

Ansökan

Ansökan med personligt brev och CV, skall ha inkommit via e-post till personalkp@icld.se senast 2 maj 2021 märkt ”Handläggare KP”

Mer information

Karin Norlin Bogren, programchef ICLD
+46 (0) 498-29 91 51
karin.norlin-bogren@icld.se

Fackrepresentant vid ICLD

Jim Enström
+46 (0) 498-41 02 91
jim.enstrom@icld.se

Etiketter
lediga jobb,