Vi söker en kommunikativ programhandläggare

ICLD arbetar för att främja demokratiutveckling på lokal och regional nivå i hela världen. Nu kan du bli en del av oss! Vi söker en programhandläggare med kommunikationskompetens till vårt kontor i Visby.

Dina arbetsuppgifter 

Din roll kommer att vara att genomföra vår strategi att koppla samman forskning och praktik. Du kommer att matcha kommunpolitiker och tjänstepersoner med forskare som ska hjälpa dem med sina utmaningar.

Din roll blir också att hjälpa forskare att omvandla och kommunicera sina resultat via exempelvis publikationer, workshops och sociala medier. Du kommer även ansvara för redigering av våra egna publikationer och innehåll på webb och i sociala medier. 

Ditt arbete kommer också att innebära att vara ett stöd för implementering av Agenda 2030 liksom att organisera konferenser och förmedla forskning på ett sätt som kan påverka människor som lever i fattigdom.

Om Dig

Vi söker en motiverad och driven programhandläggare med utmärkt kommunikationsförmåga för att organisera såväl virtuella som fysiska workshops och konferenser. Vi vill att du har följande kvalifikationer: 

 • Masterexamen i statsvetenskap, utveckling studier eller annan utbildning relevant för tjänsten. 
 • Minst fyra månaders erfarenhet av att organisera interaktiva och engagerande workshops eller konferenser. 
 • Erfarenhet att skapa innehåll till webb och sociala medier  
 • Ett proaktivt förhållningssätt, får saker gjorda och leverera resultat med korta deadlines 
 • Intresse för lokal demokrati och utveckling  

Övriga kvalifikationer

 • Strategiska och analytiska färdigheter, samt förmåga att använda relevant forskning i en praktisk kontext. 
 • Kunskap i att redigera kortare videor är en merit  
 • Kunna tala och skriva utmärkt engelska samt kunna kommunicera på grundläggande svenska.
  Kunskap i andra språk som exempelvis spanska och swahili är meriterande 
 • Kunskap om ICLD:s samarbetsländer: Sydafrika, Kenya, Botswana, Zambia, Zimbabwe, Tanzania, Uganda, Rwanda, Colombia, Guatemala, Serbien, Kosovo, Ukraina och Ryssland. 

Anställningsform 

Tjänsten är en tidsbegränsad heltidsanställning för ett år, med eventuell möjlighet till förlängning. Startdatum är 1 maj 2022 eller tidigare. Tjänsten kräver internationella resor motsvarande cirka 25 dagar per år. Det är en stor fördel för verksamheten att din arbetsplats är Visby, men viss flexibilitet finns. 

Ansökan 

Skicka personligt brev, examensarbete och CV, via e-post till personal@icld.se senast 28 februari 2022 märkt ”Research”. Motivera i ditt brev varför du vill bli vår nya programhandläggare och hur du kan påverka genom att koppla samman forskning och praktik. Vi strävar efter att spegla samhällets mångfald och välkomnar alla sökande. 

Mer information 

Ana Maria Vargas Falla, forskningsledare 
+46 (0) 725698814 
ana.maria.vargas@icld.se  

Fackrepresentant vid ICLD   
Jim Enström  
+46 (0) 498-41 02 91  
jim.enstrom@icld.se