Nu börjar Local Democracy Talks

Inspirerade av regeringens satsning “Drive for Democracy” lanserar Internationellt Centrum för Lokal Demokrati, ICLD, samtalsformen “Local Democracy Talks”. Det utgörs av direktsända panelsamtal öppna för alla med såväl svenska som internationella företrädare för kommuner och regioner på olika platser runt om i världen. Syftet är att stärka det demokratiska samtalet. Tisdagen den 2 mars klockan 12.00 hålls det första #LocalDemocracyTalks.

Först ut i samtalsserien är Nairobi, Kenya och rubriken för samtalet är “If gender champions rule our cities”.
Svenska deltagare i panelen är kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, Jimmy Jansson och Amelie Tarschys Ingre, kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden på Lidingö. Från Kenya deltar Adelina Mwau Ndeto, Deputy Governor, Makueni County och Nereah Amondi Oketch, Member of County Assembly in Homa Bay County. UCLG Afrikas generalsekreterare Jean Pierre Elong Mbassi ingår också i panelen. Sveriges ambassadör i Kenya, Caroline Vicini, välkomsttalar och ICLD:s generalsekreterare Johan Lilja är moderator.

Välkommen till ett spännande och viktigt samtal!

Till direktsändning (startar 2 mars 12.00)

Varför #LocalDemocracyTalks?

I en tid då det demokratiska utrymme krymper och de principer som demokratin bygger på ifrågasätts behöver vi stärka det demokratiska samtalet. Vår förhoppning är att #LocaldemocracyTalks kan vara en bidrag i rätt riktning. Läs mer på icld.se/localdemocracytalks