Vi söker handläggare internationella utbildningsprogram

ICLD är en av biståndsbranschens mest intressanta organisationer. Vi arbetar för att främja demokrati och processer för delaktighet på lokal och regional nivå i hela världen. Nu kan du bli en del av oss! Vi söker en handläggare till våra internationella utbildningsprogram, ITP, med särskild inriktning på vårt Zimbabwe-program. Ansök senast den 19 februari.

Dina arbetsuppgifter

Som handläggare vid vår ITP-enhet ska du självständigt svara för hela processen rörande de 18 månader långa utbildningsprogrammens planering, genomförande och utvärdering. Målgruppen för våra samtliga utbildningsprogram är politiker och tjänstepersoner på lokal och regional nivå i Sveriges samarbetsländer i Afrika, Asien och Europa.

Vi söker dig som är van att leda utbildningar, som självständigt kan ansvara för hela utbildningsprocessen från idéarbete till antagning av deltagare och planering och som kan genomföra och följa upp utbildningar inklusive utvärdera dessas resultat i enlighet med de mål som satts upp för utbildningarna.

Du är positiv, driven, initiativrik och lyhörd. Du kan initiera, bygga och upprätthålla goda kontakter med kollegor och samarbetspartners i Sverige och i våra samarbetsländer. Du är van vid arbete i en flerkulturell miljö och har hög social kompetens, administrativ skicklighet, god självmotivation och utmärkt samarbetsförmåga.

Du har

 • Lång erfarenhet av bistånd i södra Afrika, gärna från arbete i Zimbabwe
 • Kunskap om lokal demokrati, mänskliga rättigheter och Agenda 2030
 • Akademisk stats- och/eller samhällsvetenskaplig utbildning
 • God kunskap i svenska och engelska i tal och skrift
 • Dokumenterad pedagogisk kompetens
 • Erfarenhet från arbete inom projektstyrd verksamhet.
 • Erfarenhet av projektrapportering (narrativ och finansiell)

Du är också

 • Van att arbeta med olika projektstyrningsmodeller, t.ex. Logical Framework Approach (LFA) eller Results Based Management (RBM)
 • Kunnig i hur kommunal och regional förvaltning fungerar gärna från arbete inom svensk och/eller zimbabwisk kommunal eller regional förvaltning
 • Erfaren av att hålla i presentationer på framför allt svenska och engelska
 • Van att arbeta med Microsoft Office-paketets olika program,och har också erfarenhet av arbete i databaser

Anställningsform

1 år med ev. möjlighet till förlängning. Din arbetsplats är Visby eller Stockholm. Tillträde 1/4, men gärna tidigare. Arbetet innehåller resor till ICLD:s samarbetsländer, omkring 50 dagar/år.

Ansökan

Ansökan med personligt brev och CV, skall ha inkommit via e-post till personal.itp@icld.se senast 19/2, märkt ”ITP-handläggare”.

Mer information

Karin Melin, enhetschef
Tel: 0498-29 91 83, 072 999 42 62
E-post: karin.melin@icld.se

eller

Fackklubbens vid ICLD ordförande
Jim Enström, programhandläggare
Tel: 0498-41 02 91, 076-125 44 40
E-post: jim.enstrom@icld.se

Etiketter
lediga jobb,