Vi söker forskningskoordinator (vik)

ICLD söker en vikarierande forskningskoordinator. Det är en tidsbegränsad anställning (6 månader). Ansök senast den 26 oktober 2020. Placering är i Visby.

Din bakgrund​

Vi söker Dig som har akademisk utbildning inom statsvetenskap och intresse och erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete. Det är bra om du har kunskap om eller erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete, gärna med fokus på den lokala nivån och på demokratiseringsfrågor.

Kommunikation är en viktig del av arbetsuppgifterna, såväl som i olika sociala medier som genom nätverkande och dialog. Det är extra meriterande om du har kunskap i olika verktyg för att redigera film och grafik för sociala medier samt kunskap i WordPress.

ICLD arbetar med att främja lokal demokrati i låg- och medelinkomstländer inom ramen för Sidas prioriterade samarbetsländer. Verksamheten finansieras av Sida och i styrelsen för ICLD har Sveriges kommuner och Regioner (SKR) majoritet. ICLD:s verksamhet omfattar programmet Kommunalt partnerskap, Internationella utbildningsprogram, samt Kunskapscentrum; allt med fokus på lokal demokratiutveckling. Tjänsteställe är i Visby på Gotland.

Arbetsuppgifter

Kunskapscentrum är ett stöd för ICLD:s hela verksamhet och bidrar till att det kommunala partnerskapsprogrammet och utbildningsprogrammen byggs upp och utvecklas med aktuell kunskap som grund. Du kommer att arbeta med utvecklingen av vårt internationella forskningsnätverk, särskilt i utvecklingsavtal med universitet i några av våra samarbetsländer. Du kommer också att hjälpa till att kommunicera forskning till lokala utövare och beslutsfattare och vara stöd till forskning chef inom administrativa rutiner.

Dina egenskaper

Vi letar efter en person med dokumenterad erfarenhet av hållbar utveckling och demokrati. Det är en fördel om du framgångsrikt har arbetat i internationella nätverk av forskare i några av ICLDs länder. Vi letar efter någon med förmågan att motivera, skapa engagemang och delaktighet. För att lyckas i rollen behöver du bra samarbetsförmåga. Du måste fungera bra i en relativt liten organisation som kräver stor flexibilitet och samarbete med andra anställda samt ICLD: s rika nätverk av både forskare och praktiker. Du har ett proaktivt tillvägagångssätt, får saker gjort och har förmågan att navigera i både nationella och internationella nätverk. Som person är du tydlig i din kommunikationsstrategiska och analytiska färdighet. Du kan prata och skriva på utmärkt engelska och du kan kommunicera på svenska.

Intresserad?

Kontakta vår forskningsledare Ana-Maria Vargas på tel: +46 (0) 725698814 eller via e-post: ana.maria.vargas@icld.se


Ansökan

Du är välkommen att skicka din ansökan tillsammans med CV till ana.maria.vargas@icld.se senast den 26 oktober. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Facklig företrädare

Ordförande lokal fackklubb Jim Enström på telefon 076-125 44 40 eller via e-post: jim.enstrom@icld.se