Praktik

Är du intresserad av lokal demokrati, internationell utveckling och mänskliga rättigheter? Sök praktikplats på vårt huvudkontor i Visby!Under praktikperioden får du god insyn i och kunskap om Sveriges utvecklingssamarbete, internationellt samarbete och kunskapsspridning inom lokal demokrati och kommunala partnerskap för ömsesidigt lärande.

Vi söker dig som är inskriven på ett masterprogram (eller nyligen avslutats) på ett svenskt universitet och är intresserad av eller ha kunskap om de lokala myndigheternas roll i utvecklingen. Det är meriterande om du har kunskaper i språk eller erfarenheter från ICLD:s partnerländer, intresse och erfarenhet av arbete med kommunikation och sociala medier eller intresse av att skriva, fotografera och/eller filma.

Vi erbjuder dig heltid terminspraktik för dig som studerar på masternivå inom samhällsvetenskap, kommunikation eller humaniora. Målet med praktiken är att praktikanterna får en ökad förståelse för det svenska internationella utvecklingssamarbetet och ökad kunskap kring lokal demokratiutveckling. Arbetet kräver att du har goda analytiska färdigheter, kan arbeta självständigt och kan prioritera och strukturera ditt arbete.

Praktik på ICLD är obetald. Praktikanter förväntas erhålla finansiering från antingen CSN eller Arbetsförmedlingen. ICLD har möjlighet att ersätta två returbiljetter med båt till Visby.

Ansökan

Ansökan för praktik hos ICLD höstterminen 2021 är stängd. Nästa tillfälle kommer under hösten för att ansöka till våren 2022.

Kontakt:
Robin Alnäs, robin.alnas@icld.se, tel: 0723-411270.

Här kan du lyssna till några av våra tidigare praktikanter:

Vår tidigare praktikant Izabelle berättar om sin praktik vid ICLD:s kunskapscentrum

Vår tidigare praktikant Joel berättar om sin praktik vid ICLD:s kommunala partnerskapsprogram