Praktik

Är du intresserad av lokal demokrati, internationell utveckling och mänskliga rättigheter? Sök praktikplats på vårt huvudkontor i Visby! Under praktikperioden får du god insyn i och kunskap om Sveriges utvecklingssamarbete, internationellt samarbete och kunskapsspridning inom lokal demokrati och kommunala partnerskap för ömsesidigt lärande.

Vi söker dig som är inskriven på ett svenskt universitet och har ett brinnande intresse för utvecklings- och/eller demokratifrågor. Det är meriterande om du har språkkunskaper, erfarenhet eller fördjupad kunskap om något av ICLD:s samarbetsländer, samt erfarenhet av webbkommunikation och organisering av digitala workshops. Eftersom ICLD:s interna arbetsspråk är svenska och mycket extern kommunikation sker på engelska så behöver praktikanten behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder heltid terminspraktik för dig som vill få en ökad förståelse för det svenska internationella utvecklingssamarbetet och ökad kunskap kring lokal demokratiutveckling. Arbetet kräver att du har goda analytiska färdigheter, kan arbeta självständigt och kan prioritera och strukturera ditt arbete. ICLD är i övrigt en liten och sammansvetsad organisation, vilket innebär att man som praktikant får mycket ansvar och får chansen att jobba med många olika arbetsuppgifter.

Praktik på ICLD är obetald. Praktikanter förväntas erhålla finansiering från antingen CSN eller Arbetsförmedlingen. Vi ser helst att praktikanten är på plats i vårat huvudkontor på Visby. ICLD har möjlighet att ersätta en tur- och returbiljett med båt till Visby.

Ansökan

Ansökan görs via FUF – Föreningen för Utvecklingsfrågor och platser tillsätts löpande. Mer info om praktikplatsen hos oss

Kontakt:
Robin Alnäs, robin.alnas@icld.se, 0723 411270.

Här kan du lyssna till några av våra tidigare praktikanter:

Vår tidigare praktikant Izabelle berättar om sin praktik vid ICLD:s kunskapscentrum

Vår tidigare praktikant Joel berättar om sin praktik vid ICLD:s kommunala partnerskapsprogram