Artiklar

Deltagande – Kritiska frågor öppnade för dialog

Hörby kommuns partnerprojekt med Peja kommun i Kosovo fick dem att inse värdet av medborgardialog.

Deltagande – Ale och Ghanzi vill involvera invånarna mer

Ale kommun har en tradition av medborgardialog. För att utveckla det arbetet har Ale ingått ett partnerskap med Ghanzi District Council i Botswana.

Teori möter praktik i vår Advisory Group

All ICLDs verksamhet är baserad på fakta och kunskap. Genom att knyta en rådgivande grupp, Advisory Group, bestående av internationella och svenska forskare till Kunskapscentrum ser vi till att den senaste forskningen inom lokal demokrati och decentralisering kommer oss till del.

Deltagande – Medborgardialog krävs för att klara vår tids komplexa samhällsproblem

Hans Abrahamsson om varför globalisering, migration och urbanisering kräver nya demokratiska strukturer.

De hjälper övergivna barn

Över hela världen flyttar människor från landsbygden in i städerna för att bygga sig en framtid. I Kina har den eskalerande urbaniseringen lett till att barn lämnas på landet, när föräldrarna åker till städerna för att jobba och tjäna pengar. De här barnen är fokus i ett projekt där Vara kommun och Huangshan i östra Kina arbetat fram metoder för att hjälpa de kvarlämnade barnen i deras situation.

ICLD Visby II Conference

Late May there was an ICLD Conference held in Visby, Sweden on "The Future of Local Government in a new Development Agenda - Cutting Edge Research, Reality Changing Policies".

ICLD söker praktikant

Ta chansen att tillbringa vårterminen i Visby.

Deras verktygslåda har gjort succé

1999 skapades det första samarbetet mellan Göteborg och Nelson Mandela Bay i Sydafrika. Sedan dess har det blivit många lärorika projekt. 2012 beslutade de båda städerna sig för att ta samarbetet längre än tidigare.

De vill bygga något bestående

Redan innan ett formellt samarbete mellan Vushtrri i Kosovo och Växjö inleddes fanns det band mellan städerna. Det bor runt 1 000 kosovoalbaner i Växjö och 2012 var borgmästaren från Vushtrri på besök i staden. Det var då planerna på ett gemensamt projekt föddes.

Round table meeting of researchers Malmö, Sweden 12 – 13 December 2016

The Swedish International Centre for Local Democracy, ICLD, is organising a roundtable meeting for Russian and Swedish researchers experienced in studying local governance.