Vi söker vikarierande handläggare, Kommunalt Partnerskap

En av våra medarbetare ska vara tjänstledig för studier varför vi nu söker en vikarierande handläggare till programmet Kommunalt Partnerskap under ett år. Tjänsten är placerad i Visby.

Internationellt Centrum för Lokal Demokrati, ICLD, arbetar med att främja lokal demokrati i låg- och medelinkomstländer inom ramen för Sidas prioriterade samarbetsländer. Verksamheten finansieras av Sida och i styrelsen för ICLD har Sveriges kommuner och landsting (SKL) majoritet. Vi arbetar med kommunala partnerskap mellan svenska och utländska kommuner, internationella utbildningsprogram riktade mot politiker och tjänstepersoner i låg- och medelinkomstländer samt ett kunskapscentrum som bidrar till och bevakar aktuell forskning. Vi har vårt huvudkontor i Visby.

Din bakgrund​
Vi söker Dig som har akademisk utbildning och intresse och erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete. Det är bra om du har kunskap om eller erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete, gärna med fokus på den lokala nivån och på demokratiseringsfrågor. Extra positivt är det om du har erfarenhet av just handläggning av projektansökningar och redovisningar.

Arbetsuppgifter
I din tjänst som vikarierande programhandläggare kommer Du att ingå i ett team på fem personer vars uppgift är att svara för programmets genomförande. Arbetet innebär framför allt att handlägga ansökningar och redovisningar men också att ge stöd i form av rådgivning till kommuner som är eller vill bli aktiva i programmet. Genomförande av seminarier och utbildningar, informationsinsatser samt kvalificerade administrativa uppgifter förekommer också. Programmet hanterar resultatinriktade projekt som bidrar till utveckling av väl fungerande och demokratiska lokala myndigheter i prioriterade samarbetsländer och i Sverige till nytta för båda parter. Programmet är en del av det svenska utvecklingssamarbetet och omfattar samarbetsprojekt som genomförs av svenska kommuner och deras motsvarigheter i ett tjugotal länder.

​Dina egenskaper
Du är strukturerad och sätter dig snabbt in i detaljer för att få helhetsförståelse för verksamheten. Du är som person positiv till din läggning och har mycket lätt för att samarbete med stort engagemang, ansvar och driv för dina uppgifter. Du har lätt att för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har hög kapacitet och social kompetens, god samarbetsförmåga och tycker om administration. Du har lätt att arbeta i team och är prestigelös.

Tjänsten är placerad i Visby.

Intresserad?
Kontakta vår programchef Karin Norlin Bogren på telefon 073-461 86 22 eller via e-post: karin.norlin-bogren@icld.se

Ansökan
Välkommen att skicka din ansökan till: karin.norlin-bogren@icld.se  
Ansök senast den 7 juni.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Facklig företrädare
Kontakta ordförande för Akademikerföreningen vid ICLD: Rikard Eduards på telefon 070-324 54 03 eller via e-post: rikard.eduards@icld.se