Vi söker vikarierande Forskningschef​

Vår forskningschef kommer att vara barnledig och därför söker vi nu en vikarierande forskningschef.

Employment advertisement in English: Director of Research – one year employment 50% (distance) to 100% (in Visby)

Internationellt Centrum för Lokal Demokrati, ICLD, arbetar med att främja lokal demokrati i låg- och medelinkomstländer inom ramen för Sidas prioriterade samarbetsländer. Verksamheten finansieras av Sida och i styrelsen för ICLD har Sveriges kommuner och landsting (SKL) majoritet. 

Vi arbetar med kommunala partnerskap mellan svenska och utländska kommuner, internationella utbildningsprogram riktade mot politiker och tjänstepersoner i låg- och medelinkomstländer samt ett kunskapscentrum som bidrar till och bevakar aktuell forskning. Vi har vårt huvudkontor i Visby.

Din bakgrund​
Vi söker en person med dokumenterad erfarenhet av globala hållbarhetsfrågor. Du har en gedigen forskarbakgrund och har avlagt doktorsexamen, gärna med inriktning på frågor kring demokrati och utveckling på lokal nivå. Det är meriterande om du framgångsrikt verkat i internationella nätverk av forskare och praktiker.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara chef över Kunskapscentrum som är ett stöd för hela vår verksamhet och bidrar till att det kommunala partnerskapsprogrammet och utbildningsprogrammen byggs upp och utvecklas med aktuell kunskap som grund. I samverkan med ICLD:s rådgivande forskargrupp följer och utvecklar du forskning inom området och utvecklar ICLD:s nätverk med forskare och organisationer. Vi kan genom egna medel stödja forskning inom området lokal demokrati och det ingår i dina uppgifter att aktivt utveckla denna forskning. Inom ramen för tjänsten finns även utrymme för egen forskning inom området.

​Dina egenskaper
​Vi söker dig som har förmåga att motivera, skapa engagemang och delaktighet. För att vara framgångsrik i rollen har du god samarbetsförmåga och kan fungera väl i en relativt liten organisation där kraven är stora på flexibel samverkan i dialog med övriga anställda och med vårt rika nätverk av såväl forskare som praktiker. Du har ett proaktivt förhållningssätt, får saker och ting gjorda och har förmåga att navigera i såväl nationella som internationella nätverk. Som person är du tydlig i din kommunikation och uthållig med strategisk och analytisk förmåga. Du talar och skriver engelska obehindrat och kan kommunicera på svenska.

Vi erbjuder två anställningsmöjligheter:
Arbeta 100% som forskningsledare: 50% med ett forskningsprojekt kopplad till ICLD:s strategiska område (se appendix 1) och 50% med forskningsadministration. I detta fall är din arbetsplats Visby.

Arbeta 50% med forskningsadministration på distans och resa till Visby varannan vecka med minst en övernattning. Tjänsten kräver internationella resor.

Intresserad?
Kontakta vår forskningsledare Ana-Maria Vargas på telefon 0725698814 eller via e-post: ana.maria.vargas@icld.se


Ansökan
Välkommen att skicka ditt motivationsbrev och CV till ana.maria.vargas@icld.se senast den 30 maj. Om du är intresserad att jobba heltid (med 50% forskning), skicka också en kort beskrivning av ditt forskningsprojekt (Se appendix 1).

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.