Vi söker handläggare kommunalt partnerskap (vik)

ICLD söker en vikarierande programhandläggare till programmet Kommunalt Partnerskap. Det är ett vikariat under ett år. Ansök senast den 30 oktober 2020.

Din bakgrund​

Vi söker Dig som har akademisk utbildning inom statsvetenskap och intresse och erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete. Det är bra om du har kunskap om eller erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete, gärna med fokus på den lokala nivån och på demokratiseringsfrågor. Extra positivt är det om du har lite längre erfarenhet av arbete inom kommun/region på ledningsnivå i Sverige samt handläggning av projektansökningar och redovisningar.

Kommunikation är en viktig del av arbetsuppgifterna, såväl som i olika sociala medier som genom nätverkande och dialog. Det är extra meriterande om du har kunskap i olika verktyg för att redigera film och grafik för sociala medier samt kunskap i WordPress.

ICLD arbetar med att främja lokal demokrati i låg- och medelinkomstländer inom ramen för Sidas prioriterade samarbetsländer. Verksamheten finansieras av Sida och i styrelsen för ICLD har Sveriges kommuner och Regioner (SKR) majoritet. ICLD:s verksamhet omfattar programmet Kommunalt partnerskap, Internationella utbildningsprogram, samt Kunskapscentrum; allt med fokus på lokal demokratiutveckling. Tjänsteställe är i Visby på Gotland.

Arbetsuppgifter

I din tjänst som vikarierande programhandläggare kommer Du att ingå i ett team på fem personer vars uppgift är att svara för programmets genomförande och utveckling. Arbetet innebär framför allt att handlägga ansökningar och redovisningar men också att ge stöd i form av rådgivning till kommuner som är eller vill bli aktiva i programmet. Genomförande av seminarier och utbildningar, informationsinsatser samt kvalificerade administrativa uppgifter förekommer också. Ytterligare innebär arbetet också en hel del kommunikation, både att skapa kommunikationsplaner samt att skapa innehållet som ska kommuniceras. Programmet hanterar resultatinriktade projekt som bidrar till utveckling av väl fungerande och demokratiska lokala myndigheter i prioriterade samarbetsländer och i Sverige till nytta för båda parter. Programmet är en del av det svenska utvecklingssamarbetet och omfattar samarbetsprojekt som genomförs av svenska kommuner och deras motsvarigheter i ett tjugotal länder.

​Dina egenskaper

​Du är strukturerad och sätter dig snabbt in i detaljer för att få helhetsförståelse för verksamheten. Du är som person positiv till din läggning och har mycket lätt för att samarbete med stort engagemang, ansvar och driv för dina uppgifter. Du har lätt att för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har hög kapacitet och social kompetens, god samarbetsförmåga och tycker om administration. Du har lätt att arbeta i team och är prestigelös.

Intresserad?

Kontakta vår programchef Karin Norlin Bogren på telefon 073-461 86 22 eller via e-post: karin.norlin-bogren@icld.se

Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan till karin.norlin-bogren@icld.se  senast den 30 oktober.
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Facklig företrädare

Ordförande lokal fackklubb Jim Enström på telefon 076-125 44 40 eller via e-post: jim.enstrom@icld.se