Vi söker en kommunikatör

ICLD är en av biståndsbranschens mest intressanta organisationer. Vi arbetar för att främja demokrati och processer för delaktighet på lokal och regional nivå i hela världen. Nu kan du bli en del av oss! Vi söker en kommunikatör.

Dina arbetsuppgifter

Som kommunikatör hos oss blir du tillsammans med kommunikationstrategen det team som stödjer verksamheten, såväl strategiskt som operativt. Speciellt fokus i denna tjänst handlar om ligger på kommunikationsstöd till och för svenska kommuner och regioners internationella utvecklingsarbete. I din roll ingår också administration och handläggning av ansökningar, ca 20%.

Om dig

Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom information och kommunikationsarbete.  Du har för tjänsten relevant examen eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi vill också att du har erfarenhet av att ha arbetat i en svensk kommun eller region.

Vi söker dig som har förmågan att driva det kommunikativa arbetet från ax till limpa utifrån uppsatta mål och strategier. Du är en fena på att formulera såväl svenska som engelska texter. Du är även kunnig inom bild och filmredigering. Vi vill att du har kunskap i Adobeprogram (eller motsvarande) och gärna även i WordPress. Sociala medier är en viktig kanal för oss och vi vill att du har god kunskap om dessa. Projektledning och eventkoordinering är en annan del av ditt arbete som vi gärna ser att du har erfarenheter från.

Du är positiv, driven, initiativrik och lyhörd. Du kan initiera, bygga och upprätthålla goda kontakter med såväl kollegor som med våra samarbetspartner och målgrupper. Du är van vid arbete i en flerkulturell miljö och har hög social kompetens, administrativ skicklighet, god självmotivation och utmärkt samarbetsförmåga. Vi sätter stor vikt till dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tjänsten är en tidsbegränsad heltidsanställning till och med 31 december 2022, med eventuell möjlighet till förlängning. Det är en stor fördel för verksamheten att din arbetsplats är Visby, men viss flexibilitet finns kring val av tjänsteställe. Anställningen möjliggörs genom avtal med Sida om att fördela ekonomiskt stöd till svenska kommuner och regioner för att kommunicera resultat av sitt internationella arbete samt att bedriva påverkansarbete. Stödet baseras på UD:s strategi för informations och kommunikationsverksamhet, inklusive genom organisationer i det civila samhället, 2016-2022.

Ansökan

Ansökan med personligt brev och CV, skall ha inkommit via e-post till: kommunikation@icld.se senast den 15 januari märkt ”kommunikatör”. Vi strävar efter att spegla samhällets mångfald och välkomnar alla sökande.

Mer information

Maria Jansson, kommunkationsstrateg
0498-29 91 57

maria.jansson@icld.se

Anders Falkemo, handläggare kommunala partnerskap
0498-29 91 55

anders.falkemo@icld.se

Fackrepresentant ICLD:

Jim Enström

0498-41 02 91

jim.enstrom@icld.se