ICLD

Vi söker chef för internationella utbildningsprogram, ITP

03 Januari 2019

Vill du arbeta för en av biståndsbranschens intressantaste organisationer? Leda verksamhetens internationella utbildningsprogram och strategiskt utveckla ett starkt team av programhandläggare? Då är detta tjänsten för dig!

Vårt internationella utbildningsprogram, ITP, vänder sig till beslutsfattare och tjänstepersoner i svenska samarbetsländer. De kan vara verksamma i offentlig förvaltning på såväl lokal som regional nivå samt frivilligorganisationer. Kärnan i utbildningarna är att deltagarna får ta del av svenska spetskompetenser, erfarenheter och arbetsmodeller inom lokal demokratiutveckling. Målet är också skapa långsiktiga nätverk och partnerskap mellan samarbetsländerna och mellan deltagarna och svenska aktörer.

Formellt sett så är det följande krav som vi ställer på dig som söker:

  • Akademisk utbildning (statsvetenskap och mänskliga rättigheter är meriterande). 


  • Gedigen erfarenhet av internationella utbildningsprogram.


  • Verifierbart intresse, kunskap och erfarenhet om såväl lokal demokrati som internationellt biståndsarbete.
  • Erfarenhet av ledarskap och personalansvar.
    God social kompetens, då interaktion med människor från olika miljöer och sammanhang är en del av din vardag. 


  • Klarar stress, då ett flertal kvalificerade uppgifter kan sammanfalla i tid.


  • Ser det som naturligt att samverka och samarbete med andra.


  • Har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på såväl svenska som engelska, andra språk som talas i våra samarbetsländer är meriterande.Den vi söker har en god förmåga att stödja team och grupper till högt ställda mål. Tjänsten har ett betydande inslag av eget operativt ansvar och kräver ett stort mått av resande, och det är inte ovanligt med över 60 resdagar på ett år. Vi erbjuder dig en spännande tjänst där utmaningar och utvecklingsmöjligheterna är många.

ICLD har huvudkontor i Visby, och all verksamhet har sin bas där, men det finns möjlighet att verka från vårt kontor på Tantogatan i Stockholm.

Skicka din ansökan till: personal@icld.se  före den 28 februari 2019. Märk det med "ITP-chef".

Kontakt och mer information:
Fackligt ombud: Rikard Eduards, rikard.eduards@icld.se 0498-299158
Generalsekreterare: Johan Lilja, johan.lilja@icld.se  0498-299163

Vill du arbeta för en av biståndsbranschens intressantaste organisationer? Leda verksamhetens internationella utbildningsprogram och strategiskt utveckla ett starkt team av programhandläggare? Sök då tjänsten som ITP-chef!