Gender equality-rapport lanseras i samband med AG-möte

Datum: 6 november 2018

Tid: 10:00 – 12:00

Plats: Sammansättning av den autonoma provinsen Vojvodina, Vladike Platona bb, 21101 Novi Sad, Serbien Serbien
Det är ett nöje för ICLD att presentera våra senaste forsknings- och policy rapporter om verktyg för att genomföra SDG 5 om jämställdhet, baserat på fältarbete från Bosnien och Hercegovina. Detta kommer att ske på det halvårsvisa mötet i ICLD:s Advisory Group (AG) den 6 november 2018 i staden Novi Sad, huvudstad i den autonoma provinsen Vojvodina, Serbien.

Efter lanseringen genomförs en paneldiskussion och workshop med Annika Björkdahl och Lejla Somun-Krupalija, samt speciellt inbjudna gäster som Joachim Waern, biträdande chef på svenska ambassaden i Serbien och Sonja Licht, vd för organisationen Belgrade Fund for Political Excellence.

Tillsammans med personal från ICLD: s Kunskapscentrum kommer ICLD:s Advisory Group träffa tjänstemän från staden Novi Sad, medlemmar från den serbiska republiken samt de regionala parlamenten. Även möten med företrädare för Serbiens socialdemokratiska parti, företrädare för University of Novi Sad och andra inbjudna gäster är planerade.
br>Forskningsledare Ana Maria Vargas Falla, PhD, Malaika Mikaelsson, forskningskoordinator och kvalitetsstrateg Björn Möller från ICLD:s Kunskapscentrum finns på plats i Novi Sad.

ICLD:s Advisory Group inrättades 2010 och består av internationella och svenska forskare som med sin speciella kompetens och erfarenhet bedömer kvalité och relevans på ICLD:s forskningsprojekt.

För mer information kontakta Malaika Mikaelsson malaika.mikaelsson@icld.se